Home Business Leasing Profile, het alternatief voor de merkdealer voor banden en onderhoud

Profile, het alternatief voor de merkdealer voor banden en onderhoud
P
.

In samenwerking metProfile Belux

De gloednieuwe kantoren van Profile in Antwerpen – Berchem met 40 werknemers vormen de koepel van een snel groeiende organisatie die een totaalconcept propageert: expert in banden en multimerken onderhoud gericht op het maximaal comfort van de bestuurder.

Dé specialist

Kenmerken van Profile zijn de dynamiek en de permanente expansie. Ontstaan in 1989 als de Coöperatieve Vereniging “Profile Tyrecenter Nederland” en daar ondertussen uitgegroeid tot een NV met een netwerk van 170 franchisenemers, stak het bedrijf in 1996 ook de Belgische grens over. Daar bieden inmiddels 60 Profile-vestigingen hun diensten aan. Profile is dé specialist in banden en velgen. Tevens is het de grootste onafhankelijke autoserviceketen van België, die ook voor multimerkwagenonderhoud zorgt, met nu al 22 servicepunten.

Toekomstplannen

Managing Director Jean-Louis Weemaes ontvouwt de toekomstplannen: “Onze primaire focus is om ons netwerk te ontvouwen naar een volwaardige nationale dekking voor banden en onderhoud. Dit betekent een sterke expansie in vooral Brussel en Wallonië. Voor 2019 plannen we 15 nieuwe vestigingen te openen. We mikken op een aantal van 150 Belgische vestigingen en een volledige, fijnmazige dekking van het grondgebied tegen eind 2022. Franchise betekent voor Profile dat wij onze diensten aanbieden aan zelfstandige ondernemers, vaak regionaal verankerde familiebedrijven, die wij de zogenaamde “local heroes” noemen. Wij staan hen bij op het vlak van verkoop, inkoop, marketing, innovatie, ICT, netwerk support en trainingen, waarvan zij profiteren. Zo kan de ondernemer zich focussen op het zo goed mogelijk bedienen van de klanten.”

Onze primaire focus is om ons netwerk te ontvouwen naar een volwaardige nationale dekking voor banden en onderhoud.

Meer dan enkel particuliere wagens

Via de online afspraakmodule op profile.be maakt een bestuurder van een wagen of firmawagen een afspraak voor bandenwissel en -vervanging of het herstel en onderhoud in een Profile-vestiging. Profile beheert ook centrale contracten met een groot aantal landelijke transporteurs, voor de levering van truckbanden en aanverwante services, zoals de 24/7 Europese bandenpech en technische bijstand-service en wagenparkcontroles op locatie.

100 % uptime is daarbij de missie. Niet minder dan 25 mensen bemannen de alarmcentrale van Profile Euroservice die gestrande vrachtwagens voorthelpt door middel van lokale bandenspecialisten in heel Europa. Transportbedrijven kunnen rekenen op een conforme facturatie door Profile en op een ingenieus Tymacon data- en rapportagesysteem met bandenmanagement voor trucks.

Totaalpakket 

“80 procent van onze klanten zijn particulieren”, stelt Jean-Louis Weemaes. “De resterende 20 procent bestaat uit lease- en fleetklanten. Centraal beheert Profile de B2B-stromen en de contracten met leasemaatschappijen en nationale vloten, zoals die van Bpost en Renewi. Vergeten we niet dat België 1,2 miljoen bedrijfsvoertuigen kent. Concreet en praktisch worden die klanten voortgeholpen in de vestigingen die een totaalpakket aanbieden en die dus kunnen steunen op onze nationale organisatie en ons sterk merk. En vooral: wij zorgen niet enkel voor banden, maar voor het integrale onderhoud, d.w.z. vervanging, slijtage, reparaties.”

Alles-onder-één-dak

In de loop van de jaren trok Profile de multimerkonderhoudskaart. Het bedrijf zorgt nu voor een alles-onder-één-dakservice. Profile Car & Tyreservice is een volwaardig alternatief voor de merkdealer. Europees goedgekeurde matching quality onderdelen worden gebruikt, met respect voor de technische specificaties van de constructeur en behoud van de garantie. Bovendien blijkt het onderhoud door Profile-vestigingen 15 à 20 procent goedkoper uit te vallen dan in merkvestigingen. Algemeen zijn de prijzen van Profile trouwens competitief en marktconform. Een aankoopploeg gaat systematisch op zoek naar de beste prijs-kwaliteit verhouding. De schaalgrootte van de volumes en deals met ‘preferred partners’ en exclusieve merken zorgen geregeld voor acties en B-prijzen voor A-producten.


Meer over…

In België is Profile Car & Tyreservice met ondertussen al 60 vestigingen de onbetwiste marktleider en dé referentie in banden en multimerken auto-onderhoud. Profile Belux streeft naar een volledige nationale dekking, zodat je binnenkort op maximum een kwartiertje rijden van je woonplaats in een Profile servicepunt terecht kan voor een kwaliteitsvolle bandenservice en alle onderhoud aan je wagen.


Voor meer info:

Jean-Louis Weemaes
jean-louis.weemaes@profile.be 
0478 930 994


 

Lees meer.

Kinderen houden van vuil worden

‘Nog tien minuten en dan is het gedaan met de iPad’, roept moeder haar kroost toe. Herkenbaar? Wellicht. De digitalisering is samen met vaste waarde televisie de grootste concurrent van het buitenspelen geworden. Aan de ouders om het voorbeeld te geven en de kinderen meer naar buiten te schoppen.

Ben Weyts: ‘De file zal niet vanzelf verdwijnen’

Dichtslibbende wegen, te veel verkeersdoden en controversiële infrastructuurwerken. Kersvers Vlaams minister Ben Weyts heeft genoeg dossiers op zijn bord om de komende vijf jaar de handen vol te hebben.

Een beetje zomer in je bord

Ah, zomer… Een tijd van zon, zee, strand en vakantie. Maar ook van lange, landerige zomeravonden die je met vrienden doorbrengt, samen aan de barbecue. Wat zijn de onmisbare ingrediënten om er een geslaagde maaltijd van te maken? Dat vroegen we aan drie culinaire toptalenten.

Elfje Willemsen: Ik ben een verschrikkelijke koukleum

Vlaanderen leerde haar enkele jaren geleden kennen als de speerwerpster die bobsleester werd. En die dat, tot verbazing van velen, ook nog eens verrassend goed deed. Vandaag is Elfje Willemsen een vaste waarde geworden in haar sport. Maar houdt ze eigenlijk wel van sneeuw?

Gezondheidstips: Eet jezelf gelukkig

Als het leven een voetbalwedstrijd zou zijn, is de periode na je vijftigste dan blessuretijd? Helemaal niet! Op tijd aandacht besteden aan je gezondheid maakt dat je wellicht nog een mooie tweede helft van het leven kunt spelen, die misschien nog wel spannender wordt dan de eerste.

Karel Van Eetvelt over gezonde werknemers

Gezonde werknemers maken niet per definitie een gezond bedrijf. Volgens Karel van Eetvelt omhelst een gezonde onderneming veel meer. “Het gaat ook over voldoende liquide middelen hebben, genoeg klanten hebben en van bedreigingen opportuniteiten maken.”

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”