Tijd voor mijn favoriete seizoen: de zomer. Het seizoen waar genieten centraal staat voor mij. En jawel, genieten moet natuurlijk … in stijl! Ik leid je daarom graag door de nieuwe zomertrends, want deze zomers zijn er enkele items die niet in je garderobe mogen ontbreken.

De zomer staat garant voor zon, plezier, cocktails en talloze onvergetelijke zomeravonden. Voor mij is dit écht het moment om ook m’n favoriete kledij boven te halen, want geef toe: de zomer heeft zo’n positive vibe. En die vibe vertaald zich voor mij in feelgood kleurtjes. Dat is ook dit jaar niet anders. Anno 2016 kunnen we in grote lijnen zeggen dat de zomermode vrouwelijkheid als basis heeft. De outfits worden veel meer uitgesproken en daar ben ik zelf grote voorstander van.

Volop doorkijk
Bye bye voor katoen, want dit seizoen kiezen we eerder voor chiffon en zijde. De ‘doorkijkbloesjes’ komen weer op de proppen. Zelf hou ik ervan om een zijden blouse te combineren met een speelse denim short of salopet. Het vrouwelijke komt toch nog tevoorschijn omdat je gebruik maakt van de meer vrouwelijke stof.

Scheur je jeans
Dat wil dus zeggen dat ook jeans deze zomer nog in je garderobe mag blijven. Een kort jeansjacket of een afgewassen jeanshemdje moeten zeker in je kleerkast hangen. Net zoals een jeansbroek die helemaal kapot gescheurd is. Ik werk aan een eigen lijn samen met het merk Elysee waar ik zelf een ripped jeansbroekje koos, afgewerkt met patchwork: stoer en speels tegelijk. Geloof me: deze trend blijft nog eventjes on the roll!

Denim & pastel
Denim combineert bovendien perfect met zachte pastelkleuren. En laat het deze zomer nu net pastel all the way zijn! Lichtroze verschijnt overal, net als de apple mint-kleur. Ook op je nagels mag het frivool en luchtig zijn.

Vrouwelijke frivoliteit
Bij frivool en luchtig denken we in de eerste plaats aan feminiteit, wat, zoals ik zei, als rode draad in de zomermode zal fungeren. Daarnaast komen we vanzelf uit op roosjes, bloemetjes en borduursel. Let op: ik heb het dan niet over de flower power van de jaren 60, maar over de romantische barokstijl. En een extra voordeel: deze stijl staat ook nog perfect in de winter.

Aan de voeten
Nog een trend die zowel voor de zomer, als voor de winter geldt, zijn plateauzolen en sleehakken. Die blijven trendy. Romeinse varianten zou ik wel ver wegstoppen in je kast en vervangen door lekker smalle en hoge hakken met een puntige tip. Zelf ben ik daar een grote fan van. Oh en jawel: sneakers met franjes zijn zelfs draagbaar tijdens een avondje uit. Ik ben de grootste sneakerfreak ever en draag het zowat altijd – blij dat het ook deze zomer een trend is die blijft spelen. Leuk ook dat merken de sneakers telkens blijven vernieuwen zodat ik elk seizoen weer verrast ben.

De klassiekers
Ik mag natuurlijk de grote klassiekers niet vergeten. Want deze zomer mag je weer hartenlust combineren met wit en zwart. Bovendien kun je zwart en wit ook perfect combineren met andere kleuren, zoals lichtgrijs of beige. Welke stijl je ook hebt, met deze tips kun je ongetwijfeld wel verder. Ga de zomer modieus en trendy tegemoet met een goed gevulde kleerkast. Maar geloof me: zee trends zijn terugkomers en vooral betaalbaar te vinden. Voor meer tips of vragen kun je me altijd vinden via mijn blog of sociale media. Op naar de zomer!

Hopelijk gaan jullie deze zomer met genoeg tips en vooral met een perfect gevulde garderobe tegemoet. Jullie kunnen me altijd vinden via justyentl.com of via mijn sociale media (@yentlkeuppens)

Geef me zeker ook een like via www.facebook.com/justyentlkeuppens, waar al jullie vragen ook meteen bij mij terechtkomen.

DELEN
Vorig artikelInstagram je vakantie
Volgend artikelZomer(ge)zon(d) eten