Snellere modem, Friendfinder en Windows 7

Telenet rolt snellere modem uit
Telecombedrijf Telenet is begonnen met de uitrol van zijn nieuwe modems. Het is voorlopig nog een pilootfase, maar een bredere start zou volgend jaar volgen. De toestellen zouden snelheden tot 1 Gigabit kunnen bereiken. Zo’n snelheid haalt het netwerk nog niet, maar in de toekomst zou dit mogelijk worden. Ook het draadloos internet wordt beter omdat aan de laatste wifistandaard voldaan wordt.

FriendFinder

Google heeft interesse voor Friendfinder
Internetreus Google heeft volgens IT-magazine Datanews interesse voor de Friendfinder app van twee Vlaamse bachelorstudenten. Met hun applicatie kan je eenvoudig zoeken waar je vrienden zich bevinden. Het idee kregen de studenten op Tomorrowland. Ze zagen allerlei foto’s via Facebook passeren, maar hadden geen idee waar hun vrienden waren. Het duo werkt nu ook aan PeoplePlanner. Dat is een alternatief voor bedrijven.

Windows10

Gedaan met Windows 7 en 8
Het is nu officieel. Microsoft stopt volgend jaar met de verkoop van Windows 7 en 8. De lancering van Windows 8 werd nooit enthousiast onthaald. Het bedrijf zou wel support blijven leveren tot 2020 voor Windows 7 en tot 2023 voor Windows 8. De ironie ligt in het feit dat 8 tegelijk met zijn voorganger wordt afgevoerd. In het verleden wachtte Microsoft altijd twee jaar om de oudere voorganger eerst te beëindigen.