FOB_0218-013

1Bierpaté (West-Vlaanderen)

In Veurne maken de klassieke vormen van paté plaats voor allerlei soorten potjesvlees, terrines, verrines en… bierpaté. Deze ambachtelijke paté wordt gemaakt met een vleugje Belgisch bier zoals Delirium Tremens, Sint-Bernardus, Brugse Zot en zelfs kriekbier… Zo wordt het beste van België verwerkt in één streekproduct.

2Tante Andrée (Oost-Vlaanderen)

Hoewel hopjenever een vaste waarde blijft als Oost-Vlaams streekproduct, wint Tante Andrée aan populariteit. Deze likeurwijn met sterke kruidenmengeling zou namelijk een heilzame werking hebben, wat tijdens een koude winter zeker van pas komt. Dit bitterzoete drankje wordt gedronken als digestief maar werkt ook als aperitief.

3Tripel D’Anvers (Antwerpen)

Wie Antwerpen zegt, denkt meteen aan Antwerpse handjes en… het ‘Bolleke’. Brouwerij De Koninck maakt Antwerpenaren al jaren trots op hun plaatselijke bier, maar gaat nog verder met zijn Tripel d’Anvers. Deze Antwerpse, blonde tripel zit boordevol goesting. Liefhebbers kunnen hier ook een Wild Jo of een Lost in Spice uitproberen.

4Pomona siroop (Luik)

De echte Sirop De Liège blijft populair, maar heeft ook een suikervrij broertje. Pomona, een product van Stroopfabriek Meurens, wordt gemaakt van suikerbiet en geconcentreerd appelsap, en is de ideale stroop voor op de boterham of als ingrediënt in lekkere stoverijen.