Melissa Van Hoydonck
In samenwerking met

Melissa Van Hoydonck, modeontwerpster en mede-zaakvoerster Les Filles D’Anvers

België, een klein landje tussen Nederland en Frankrijk, maar wat betreft opkomende mode-labels mogen we ons toch wel groot noemen.

België is een speciaal land wat betreft mode. We zijn een conservatief volk en kleden ons in vergelijking met andere landen braaf. We steken er met kop en schouders bovenuit wat betreft rechte lijnen en basic snits.

Eenvoud in combinatie met kleur
Maar in het algemeen blijven de Belgen toch meester in simpele silhouetten. Gelukkig zijn ze eenvoudig te combineren met meer uitgesproken items en accessoires, die passen bij onze persoonlijke stijl. Bovendien compenseren genoeg Belgische ontwerpers die eenvoud met gewaagde prints en felle kleuren in ontwerpen waarin ze hun creativiteit de vrije loop laten gaan.

 

Onze jongeren ontpoppen zich steeds vaker tot ware fashionistas en ontdekken graag wat mode allemaal te bieden heeft

 

Jongeren = fashionistas
In mijn shop merk ik echter dat heel veel mensen vandaag hervallen in hun routine en sneller kiezen voor een jeans en basic shirt. Omdat het leven zo snel en hard gaat tegenwoordig, staat de man in de straat niet veel stil bij mode, terwijl onze jongeren zich juist steeds vaker ontpoppen tot ware fashionista’s en graag ontdekken wat mode allemaal te bieden heeft.

 

Verleg je grenzen
Belgen en zeker ook vrouwen mogen van mij dus nog meer experimenteren met mode. Vaker hun grenzen verleggen wat betreft hun sexy en romantische kant. Een vrouw die zichzelf goed kleedt, voelt zich goed en straalt sexyness uit. Dus ik zou zeggen:Embrace your sexyness en durf!”

Allround tot ultra-vrouwelijk
Maar ik vind het ook echt wel leuk om al die verschillende types van mensen, stijlen en karakters te zien. Dat vind je ook terug bij ons in de winkel. Onze collecties zijn daarom heel allround, al neigen we toch meer naar het ultra-vrouwelijke met een knipoog naar onze jongeren, die zowel rechte lijnen als Bohemian aandurven.

Werken met Belgische modemerken
Bovenal om met parels van eigen bodem te kunnen samenwerken zoals het opkomende Belgische merk “BenBen”, waar wij ons volledig in kunnen vinden. Zij hebben leuke kleding voor zowel moeders, als dochters kleden en dat belichaamt helemaal hoe “Les Filles d’Anvers” is. Dankzij die merken is het mogelijk om het conservatieve te combineren met de laatste trends. Braaf Belgisch bohemian.