ZOMER_0618-009

©Manuel WoutersManuel Wouters,
Oprichter cocktailbar Sips

De zomer brengt gezellige, zwoele zomeravonden met zich mee. Onze 3 experts, Michaël Vrijmoed, Manuel Wouters en Peter Declercq, gaven reeds enkele tips om je ijskast summer ready te maken. Nu helpen ze je nog meer op weg, met een lekker, eigen recept.

“Een goede cocktail heeft drie dimensies: smaak, geur en kleur.” Als uitbater van de cocktailbar Sips en één van de grootste cocktailcateraars ter wereld spreekt Manuel Wouters graag over zijn specialiteit: cocktails. Hij deelt dan ook graag zijn beste summer cocktail recept. Deze cocktail op basis van Mezcal – een Mexicaans distillaat gemaakt van de agave plant – is momenteel heel trendy. De rokerige drank, gecombineerd met een fris limoentje en komkommer, is een zalige aperitief die iedereen op een zwoele zomeravond kan bekoren.

Mezcal zomercocktail

Ingrediënten:
Chilipeper
Komkommer
Mezcal
Honing
Limoensap
Ijsblokjes
Werkwijze:

1. Neem een mixglas (een onderdeel van een shaker)
2. Neem vervolgens 1/3de van een chilipepertje en voeg dit toe aan het mixglas
3. Vervolgens voeg je nog 2 schijfjes komkommer toe in het glas
4. Neem een stamper en plet alles fijn tot de komkommer en peper helemaal geplet zijn en het sap vrijkomt
5. Voeg dan 5cl Mezcal toe, 2cl honing en 3cl limoensap in het mixglas
6. Doe tenslotte ijsblokjes in de shaker en sluit goed af voordat je krachtig shaket.

We serveren de cocktail in een kort tumbler glas, ook bekend als Old Fashioned glas en we voegen nog wat ijsblokjes toe aan het glas. Leg een chilipepertje op het glas als garnituur en de cocktail is klaar.

Enjoy!