Loïc Van Impe groeit stilaan uit tot de Jeroen Meus van de maaltijden voor studenten. Een chefkok die ondertussen 45 gerechten schreef op maat van jongeren die op kot leven. De basisingrediënten keren telkens terug: snel, lekker, goedkoop en als het even kan gezond. Creativiteit is uiteraard nooit veraf. Loïc Van Impe dompelt ons onder in zijn ‘kotfood’.

Groene salade met buffelmozzarella
“Dit is één van de gerechtjes die het snelste klaar is omdat er maar één echte bereiding in zit. De broccoli garen in licht gezouten water duurt ongeveer vier minuten. Daarna meng je de broccoli met salade, spinazie en wat pijnboompitten. Je kan het natuurlijk aanvullen met wat je zelf lekker vindt. Ik verkies buffelmozzarella, die is iets duurder en overal te verkrijgen. De meeste studenten zijn gek op mozzarella. Het gerecht bevat veel vitaminen. Ideaal dus voor de student die zijn gezonde maaltijden wil opkrikken.”

Kostprijs: 4 euro / Bereidingstijd: 9 minuten

Wrap met makreel
“Iedere student lust graag wrap. Meestal beperkt het zich wel tot wat zalm en kruidenkaas, maar met wraps kunnen ook creatieve hoofdgerechten gemaakt worden. Koop makreel in blik. Dat is lekker en kost niet veel. Meng wat yoghurt, kerstomaten, peterselie en avocado en breng het geheel samen met de makreel tussen de wrap. Dit gerecht is echt zeer snel klaar aangezien je niets moet koken of verwarmen. Enkel snijden en rollen is de boodschap. En opeten natuurlijk. Dit gerecht kan ook perfect als hapje dienen als er kotgenoten komen. Het is wrap klaar

Kostprijs: 3 euro / Bereidingstijd: 7 minuten

Panpizza
“Een panpizza maken kan je bezwaarlijk koken noemen. Het enige wat je nodig hebt is een pan en pizzadeeg die je kant en klaar in de winkel kan kopen. Hier zeg ik altijd ‘maak een pizza zelf sneller dan als je die zou laten leveren’. Eerst moet je de pizzadeeg in de pan aan beide zijden afbakken en dan garneren naar keuze. Wat ricotta, kruidenkaas, sjalotten, ui, basilicum en wat Parmesaanse kaas zorgen voor een goede basis. Dit gerechtje kan veggie zijn, maar ook met serrano(ham) of gehakt kan het perfect. Eens klaar moet je de pizza nog vier minuten op het vuur laten, in de pan onder aluminiumfolie.”

Kostprijs: 3 euro / Bereidingstijd: 15 minuten

Vol-au-vent kotfoodstyle
“Een gerechtje naar de smaak van mama’s keuken. Je zou denken dat hier veel werk aan is, maar deze simplistische versie maak ik in acht minuten. Het enige wat je moet doen zijn kippenbillen, champignons en gehaktballetjes bakken in de pan. Wat laten aanbakken met kruiden en dan bloem en water toevoegen. Alles zal vermengd worden met het jus van het vlees en je bekomt een soort witte saus die erg aan vol au vent doet denken. Een creatieve manier om deze lekkernij te bereiden.”

Kostprijs: 5 euro / Bereidingstijd: 8 minuten

Mug Quiche
“Een lekkere quiche maken, kan in vijf minuten. Veel moet je niet doen. Je kan het ook perfect met restjes maken. Je klopt eieren in een kom. Je voegt er kruiden, tomaat, kaas, hesp, ui, erwtjes en oud brood aan toe. Vervolgens doe je het geheel in een beboterde koffietas, best een grotere, en je plaatst het voor twee minuten in de microgolf op de hoogste stand. Als je de kom uithaalt en omdraait op een bord heb je een instant quiche gecreëerd. Stevig, lekker en gezond. Ideaal voor een avondje stappen, euhm studeren.”

Kostprijs: 3 euro / Bereidingstijd: 5 minuten

Falafel met tzaziki
“Voor dit veggie gerecht heb je toch iets meer tijd nodig. Ik maak het in een ruim kwartier, maar het resultaat is super. De falafel maak je met kikkererwten die je samen met wat look en komijn fijn maalt tot een kleefbare deeg. Dat kan je nu makkelijk bakken in olijfolie. Je kan er balletjes of burgers van rollen en deze bakken. Een dressing met Griekse yoghurt, komkommer en look maakt het helemaal af. Je kan het ook dresseren op een stevig blad ijsbergsla. Je hoeft op die manier je kot niet uit om falafel in de uitgangsbuurt te halen.”

Kostprijs: 3 euro / Bereidingstijd: 17 minuten

Alle bereidingen zijn te bekijken op www.facebook.com/loicfood