Vrijdag 13 november zal niemand snel vergeten. De terreurdaad in Parijs heeft ons land wakker geschokt. Maar de samenhorigheid die na deze en andere aanslagen over de hele wereld te zien was, doet ons toch beseffen dat er een heleboel mensen zijn die wél willen werken aan een wereld in vrede, respect en warmte.

Brandweer & scouts
Daarom zal deze negende Music For Life belangrijker zijn dan ooit. De Warmste Week is één van die momenten waarop je hoort hoeveel mensen elkaar helpen, zonder daar iets voor terug te verwachten. Het doet erg veel deugd om hen allemaal te horen op één week tijd, van de honderden brandweermannen, de scoutsgasten tot de kleuters die koekjes bakken. Iedereen helpt op zijn of haar manier mee aan een verdraagzame wereld. Ik ben een beetje een melige hippie, maar hou me heel het jaar wat gedeisd. Tot die week Music For Life, dan kan ik me echt even laten gaan: ‘Give peace a chance, zullen we?’

 

Iedereen helpt op zijn of haar manier mee aan een verdraagzame wereld

 

Chocolade is geld waard
Het leuke aan Music for Life is dat die goeie vibe niet alleen die week heerst. We belden onlangs met een vrouw die een maand voor de Warmste Week al bezig was aan haar actie. Ze nam elke donderdag een zelfgebakken cake mee naar haar werk met een geldpotje voor haar zelfgekozen goede doel. Elke euro was een gewonnen euro. Weken later waren er bijna twintig collega’s die op donderdag taart, eclairs en chocomousse meebrachten. Veel chocolade voor die collega’s en veel meer geld dan verwacht voor die vzw: 800 euro!

Goeie muziek nòg beter
En dan heb ik het nog niet over de muziek die tijdens de Warmste Week wordt aangevraagd. Van Coldplay tot Black Sabbath, ze passeren allemaal de revue. Niets dan goeie muziek! En al die nummers klinken nog beter tijdens de Warmste Week. Dat ook (inter)nationale artiesten achter de actie staan, maakt het alleen maar beter. Muziek verbindt, muziek doet leven, Music is life!

Warme kerstperiode
Een klein, simpel, maar warm gebaar is genoeg. Meer dan 1000 kleine en grotere vzw’s krijgen zo naambekendheid en een niet te onderschatten som geld. Elk jaar staan de goede doelen, bekende én minder bekende vzw’s, versteld van de inspanningen die Vlaanderen voor hen doet. En vergeet niet: we doen het niet voor de goede doelen zelf, maar voor de mensen die zij helpen. Dankzij al die koekjes, cakes en liedjes kunnen zij ook een warmere kerstperiode tegemoet gaan. En voor deze hippie alvast Wonderful world, wonderful people van Jimmy Cliff graag!