De sociaaljuridische wetgeving is complex en verandert continu. Hoe zorg je er dan als hr-verantwoordelijke voor dat je geen belangrijke informatie mist? Wel, check eens of je sociale secretariaat interessante opleidingen biedt. Waarschijnlijk deelt het zijn expertise graag met jou.

Ben jij nog mee?
Onze samenleving en arbeidsmarkt veranderen continu, net als de wetgeving die alles in goede banen leidt. Daardoor is de job van een hr-medewerker of manager geen sinecure. Bovendien hebben sommige regels een erg grote impact op hr-diensten. De nieuwe Europese verordening rond gegevensbescherming die op 25 mei 2018 van kracht gaat, legt bijvoorbeeld boetes tot 20 miljoen euro of 2 procent van de jaaromzet op. Ook de recente wet-Peeters legt sancties op aan werkgevers die geen 5 opleidingsdagen per jaar per voltijdse werknemer voorzien. Je moet daarom steeds mee zijn.

Je sociaal secretariaat als kenniscentrum
Sociale secretariaten ondersteunen hr-verantwoordelijken al lang op het vlak van payroll en hr-advies. Maar wist je dat enkele secretariaten ook opleidingen organiseren? Ze bezitten een massa expertise die ze graag met hun klanten delen. De juristen in de kenniscentra van bijvoorbeeld SD Worx volgen alle wetgeving nauwgezet op, verwittigen collega’s over belangrijke wijzigingen en bieden input voor gepaste opleidingen aan klanten. Die opleidingen zijn natuurlijk bijzonder interessant voor hr-verantwoordelijken, hr-medewerkers en payroll officers. Jij kiest trouwens de formule die bij jou past:

 

Payroll professional
Wie kan je beter de berekening van vakantiegeld uitleggen dan een trainer die dat dagelijks voor verschillende bedrijven doet?

 

1Basis- en  topicsopleidingen sociale wetgeving en HR

Als je meer informatie over de sociale wetgeving of HR zoekt, vind je tegenwoordig zeker de opleidingsformule die bij je past. De bekendste formules zijn de basis- en topicsopleidingen. Tijdens gerichte sessies wordt dan je basiskennis of de kennis rond een bepaald onderwerp bijgespijkerd. Je bekijkt bijvoorbeeld welke impact de wet-Peeters op de arbeidsduurreglementering heeft en wat de te volgen wettelijke procedure is bij het re-integreren van langdurig zieke werknemers. Of je kiest voor een opleiding waar je leert als HR-medewerker de rol op te nemen van strategische businesspartner.

2Workshops sociaaljuridische actualiteit

Voor wie echt de vinger aan de pols wil houden, zijn er ook workshops sociaaljuridische actualiteit. Deze sessies worden aangeboden volgens een abonnementsformule. Elke maand praat een trainer je gedurende 2 uur bij rond de laatste wetswijzigingen of de wijzigingen die op til zijn. De reglementering wordt op een zeer pragmatische manier voorgekauwd door de trainers zodat werkgevers zich ook intern perfect kunnen voorbereiden. De workshops zijn eveneens een uitgelezen moment om te netwerken met de andere deelnemers en op die manier ook te leren van mekaar. Nieuwe opleidingsvormen, zoals webinars of livestreaming, die SD Worx binnenkort aanbiedt, maakt het je nog makkelijker. In dat geval pik je de laatste nieuwtjes gewoon van achter je bureau op.

3Incompany-training op maat

Een andere bekende formule binnen grote bedrijven is de incompany-training. Als jij en je collega’s meer willen weten rond een bepaald onderwerp, kan je een opleiding op maat voor je bedrijf aanvragen. Je hoeft je dan niet meer te verplaatsen en bepaalt zelf het tijdstip van de opleiding.

 

Sociale secretariaten beschikken over heel wat expertise die ze graag met hun klanten delen

 

Hr vanuit de praktijk…
Ongeacht de formule die je kiest, zijn zo’n opleidingen heel praktisch. Sociale secretariaten zijn immers constant met hr bezig en weten dan ook als geen ander waar werkgevers wakker van liggen. Hun trainers beschikken over heel wat ervaring en kennis in het onderwerp dat ze aanbrengen. Ze selecteren wat relevant is en kunnen alles aan de hand van eigen voorbeelden illustreren. Wie kan je beter de berekening van lonen of vakantiegeld uitleggen dan een trainer die dat dagelijks voor verschillende bedrijven heeft gedaan?

… en brandend actueel
Dankzij hun kenniscentra spelen sociale secretariaten met een kenniscentrum ook heel kort op de bal. Trainers bereiden elke sessie met hun collega-juristen voor. Komt er een interessante vraag aan bod tijdens een opleiding? Dan bespreken ze die met de juiste expert tijdens de pauze. Als deelnemer heb je zo snel een antwoord op je vragen. Je verliest nauwelijks tijd aan je zoektocht naar de juiste informatie.

Financiële tussenkomst
Wat verder mooi meegenomen is, is de financiële tussenkomst van de kmo-portefeuille in de kostprijs van die opleidingen. De meeste sociale secretariaten worden door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen erkend als dienstverlener, waardoor je 30% tot 40% van het inschrijvingsgeld terugkrijgt. Dankzij een bescheiden investering ben je dus steeds op de hoogte van de sociale wetgeving. Je hr-beleid is helemaal up-to-date en je vermijdt eventuele sancties.