Essenscia Innovation Award
Iedere twee jaar worden in België de Essenscia Innovation Awards gehouden. Op maandag 17 oktober kennen we de winnaar van 2016. Een prestigieuze award die zal worden uitgereikt door Prinses Astrid. Het winnende bedrijf kan rekenen op 30.000 euro. Essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences, wil met dit initiatief Belgische bedrijven stimuleren om te innoveren en hun eigendommen te beschermen. De thema’s zijn divers en bestrijken alle facetten gaande van ‘jongeren en opleiding’ over ‘duurzaam bouwen’ tot ‘transport en logistiek’. Inschrijven kan nog tot 1 september op www.essenscia.be

Het Vlaams Innovatie Netwerk
Dit project betreft een netwerk van diverse intermediaire organisatie en kenniscentra die de voorbije jaren actief bleken op vlak van innovatie en ondersteuning gecoördineerd door het IWT, het Agentschap voor Wetenschap en Techniek. Op dit netwerk ventileren bijna 1.600 mensen uit 260 organisaties en afdelingen met elkaar. Op die manier wordt een brede waaier aan kennis en expertise met elkaar gedeeld. Het innovatiecentrum is er voor iedereen die wenst te innoveren, startende ondernemers, kmo’s of grote ondernemingen.

VLAIO
VLAIO of voluit het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen, is een initiatief van de Vlaamse overheid voor ondernemers in Vlaanderen. De kern is om een gunstig ondernemersklimaat te creëren door innovatie te stimuleren en dit in samenwerking met innovatiecentra en Flanders DC. Door ondernemingen financieel te steunen met subsidies voor kmo innovatieprojecten of onderzoeks- & ontwikkelingsprojecten moet de doelstelling behaald worden. Een duwtje onder de schouders dus voor bedrijven die vooruit denken. Ondernemers kunnen met vragen altijd terecht bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen op het gratis nummer 0800 20 555.