Apple iPad Pro
“Een gewone iPad of iPad Mini heeft ondertussen Jan en alleman, dus voor een CEO zou ik voor de gloednieuwe iPad Pro kiezen. Het nieuwe scherm is met zijn 12,9 inch stukken groter dan van een gewone iPad en het ziet er oogverblindend uit, geen enkel apparaat van Apple heeft zo’n hoge resolutie. Hij kost minstens 919 euro. Voor het topmodel, met meer geheugen en een 4G-dataverbinding, ben je 1.249 euro kwijt.”

Tesla Model S
“Wil je als topmanager tonen dat je echt de vinger aan de pols hebt, dan koop je geen Duitse luxeslee meer, maar een Tesla Model S. Het is een technologisch wondertje dat tonnen rijplezier schenkt en ook nog eens het milieu spaart. Bovendien biedt hij verrassend veel plaats en zit hij vol praktische slimmigheden, zoals de Autopilot, een automatische rij-assistent. Basisprijs: 83.300 euro, maar de krachtigste versies zitten ver boven de 100.000 euro.”

Tag Heuer Android Wear Smartwatch
“De nieuwste generatie smartwatches overstijgen het imago van gadgets en zijn zonder twijfel allemaal technologisch zeer geavanceerd, maar, laten we eerlijk zijn, de echte klasse van een Breitling of een Omega, laat staan een Patek Philippe, moeten ze toch ontberen. Het eerste slimme horloge dat toch een gooi doet naar dat marktsegment, is van Tag Heuer. Het draait op het Android Wear-systeem van Google. De prijs is nog niet bekend, maar reken op waarschijnlijk een paar duizend euro.”

 

topmanager

 

Mont Blanc Stylus voor Galaxy Note 5
“De meeste CEO’s zullen waarschijnlijk wel ergens een Starwalker-balpen van Montblanc hebben rondslingeren. Met de E-Refill van het Duitse merk kun je die pennen nu ook gebruiken als stylus voor je tablet. Montblanc prijst hem vooral aan voor Samsung-apparaten, maar hij werkt ook met andere merken. De E-refill kost zo’n 125 euro, dat is uiteraard exclusief de pen zelf, die gaat van 285 tot ruim 5.000 euro.”

Bang & Olufsen Play H8
“Ook een topmanager moet af en toe relaxen, door bijvoorbeeld naar een streepje muziek te luisteren met een prima koptelefoon. Zoals deze Bang & Olufsen Play H8, hij maakt draadloos verbinding via bluetooth en dempt actief het omgevingsgeluid, zodat je in een bad van muziek zit. Zijn lederen oorschelpen zitten ook erg comfortabel. De prijs (499 euro) valt al bij al nog mee, er is veel duurder spul in dit segment.”

Vertu smartphone
“Wil je graag echt uitpakken met een smartphone, dan voldoet ook een iPhone niet meer, dan moet je voor een Vertu gaan. Technologisch niet eens zo veel straffer dan meeste andere gsm-merken, maar wel afgewerkt met exclusieve topmaterialen als saffier, titanium, goud en leder. Ze worden stuk voor stuk met de hand gemaakt in Groot-Brittannië. Afhankelijk van de afwerking betaal je tussen de 8.000 en 18.000 euro.”