Freya PoppeIn samenwerking met

Freya Poppe,
fashion designer Tutu Chic

De tijd gaat zo snel. Dag in, dag uit zwoegen, zeker op deze donkerste dagen van het jaar. Wij, vrouwen, nemen vaak té veel op onze boterham. We willen de perfecte huismoeder zijn, een ladyboss op het werk, een sterrenkokkin én er daarbovenop ook nog uitzien als een Victoria’s Secret-model. Maar de feestdagen zijn in zicht. Tijd om op adem te komen. Het is kerst, joehoe!

De periode voor Kerst is bij Tutu Chic altijd heel druk en hectisch. Een heleboel pakjes moeten de deur uit om voor 24 december onder de boom te liggen. De webshop draait op volle toeren en meisjes mailen ons in volle paniek en vragen of hun feestoutfit wel tijdig zal klaarliggen. Onze verkooppunten vragen naar de uitlevering van de zomercollectie 2017, die ook al deels de deur uit moet. Een laatste aankoper van de volgende wintercollectie sluit onze showroom… en dan… snel naar huis om nog een paar pakjes in te pakken… of ben ik ze vergeten op te halen?

Happen naar adem
Druk, druk, druk. En de kerstperiode spant toch wel de kroon. Je zou voor minder je hoofd verliezen. Gelukkig staan de feestdagen voor de deur en kunnen we dan even naar adem happen. We kunnen het rustiger aandoen, echt waar. Het is toch Kerstmis?

 

NAAST WERKEN EN MIJN LEVEN OP SOCIALE MEDIA WIL IK ER OOK ZIJN VOOR DE MENSEN DIE IK GRAAG ZIE

 

Add some sparkle
Neem dus tijd voor jezelf en geniet. En met Kerstmis en Nieuwjaar is het feest, dus moeten we er ook een beetje feestelijk uit te zien, niet? Trek eens iets anders aan dan die dagelijkse broek en zwarte sneakers. Think out of the box and bring a little sparkle to your outfit! Combineer een grappige kersttrui met een modieus kledingstuk of draag eens een jurkje of een tutu. Te koud? Je zit binnen schat, dicht aan het haardvuur. Gezelligheid ten top.

Virtueel leven
Kerstmis is daarnaast ook een tijd om stil te staan bij wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Scrol ik even door mijn Instagram-account, komen de herinneringen van het afgelopen jaar boven. Dat maakt me ook steeds meer bewust dat ik steeds meer een virtueel sociaal leven krijg. En daar moet iedereen zich ook bewust van worden. Naast werken en mijn leven op sociale media echter, wil ik er ook zijn voor de mensen die ik graag zie. Dat is mijn voornemen voor het nieuwe jaar.

Nieuw jaar, nieuwe voornemens
Op Nieuwjaar zelf loop ik wel altijd een beetje verloren. De algemene feestvreugde bij een nieuw jaar heb ik niet echt. Het verplicht moeten ‘vieren’ en blij zijn omdat er een nieuw jaar begint, vind ik overdreven. Elke ochtend is een nieuw begin. Het nieuwe jaar is voor mijn eerder een frisse start om nieuwe plannen te maken en doelen te stellen. Een eind- en startpunt om het beter te doen dan het jaar voordien. En dat wil ik ook, het goed hebben en goed doen voor anderen!

Snapchat met kalkoen
Terwijl ik dus een halve kroket in mijn mond duw, zal ik met Snapchat ook dit jaar een filmpje maken – met een hondenkop – van het gezin aan de uitgebreide feesttafel. Kerst is niet alleen eten zonder grenzen (en er toch fashionable uitzien) maar samen met familie genieten en cadeautjes uitdelen! Voor mij één van dé gezelligste momenten van de gezelligste periode van het jaar! Hopelijk voor jou ook. Geniet ervan!