In samenwerking met

Eva De Roo, radiopresentatrice bij Studio Brussel

Voor het derde jaar op rij doe ik ook dit jaar mee aan de meest intense week van het jaar: De Warmste Week van Music For Life. Zeven dagen lang kamperen we voor Music For Life in Wachtebeke en maken we 24 uur op 24 radio in de kou. Gelukkig komen er massa’s fijne luisteraars langs en vragen ze steengoede platen aan.

Winter survival
Tijdens de Warmste Week surviven we in de kou, koken we zelf onze warme stoofpotjes en slapen we bijzonder weinig. Maar dit verbleekt bij de warmte die aan je microfoon passeert. Talloze ondernemende mensen vertellen er wat het resultaat is van een jaar lang inzet voor hun actie.

Onbaatzuchtig inzetten
Een verhaal dat me bijvoorbeeld vorig jaar erg heeft aangrepen, was dat van Manuella, een moedige vrouw die haar zoon verloren had in een verkeersongeluk. Haar verhaal was zo straf omdat ze zich meer dan 100 procent inzette voor de MS LIGA, terwijl ze het zelf zo lastig had. Ze zette zich onbaatzuchtig in voor mensen die het óók moeilijk hadden. Zo hebben er velen hun verhaal gedeeld.

 

Ieder jaar verbaas ik me erover hoeveel veerkracht er in een mens zit

 

Optrekken aan verhalen
Ieder jaar verbaas ik me erover hoeveel veerkracht er in de mens zit. En hoe mensen zich optrekken aan de verhalen die passeren. Het is een motiverende én inspirerende kracht, dat moment waarop ze hun verhaal kunnen delen, maar waarbij ze tegelijk ook tonen dat ze niet bij de pakken blijven zitten. Vele mensen zijn dus blij dat ze kunnen delen en putten er kracht uit. En dat geldt voor verteller én luisteraar.

Periode van samenzijn
Kerst is natuurlijk een periode die aan samenzijn doet denken, met familie en vrienden. Wanneer we dus aangekomen zijn bij de grote Slotshow, is het wel een warme gedachte te weten dat mijn familie meekijkt. Tijdens die week besef je hoe belangrijk het is om goed omringd te zijn, en dat iedereen in goede gezondheid verkeert. Het Kerstfeest vlak na de show voelt dan echt als een extra beloning. Dan denk ik altijd: “Zie mij hier zitten, de geluksvogel.”

Ik hou ervan hoe muziek mensen kan samenbrengen. Het is bij deze editie van de Warmste Week dan ook exact dat wat ik wil verwezenlijken. Dus laat de verzoekjes maar komen!