3 vragen aan… snowboardkampioen Frank Vanleenhove

Wat was je laatste skibestemming?
“Afgelopen winter ging ik naar Val d’Isère. De Alpen bekoren mij altijd als het gaat om skivakanties in Europa. Ik ken er een gids die in de bergen woont en die me belt als de condities optimaal zijn. Lang moet ik dan niet twijfelen.”

Aan welke reis hou je de beste herinnering over?
“In januari 2012 trok ik naar Indië om tien dagen in de Himalaya op een hoogte van 4500 meter te helisnowboarden. Geniaal natuurlijk, maar uiteraard ook een tikkeltje geschift. We waren toe aan iets anders, iets straffers. Eens aangekomen had ik de keuze om met een lift naar boven te gaan of je kon een helikopter boeken en dan werd je gedropt in onherbergzaam gebied op 4500 meter hoogte. Daarna daalde je in maagdelijk witte sneeuw af tot op een hoogte van 2000 meter. Onwaarschijnlijk!”

Nog maffe snowboardplannen?
“Absoluut! In maart 2015 gaat het richting Kamchatka in Siberië. Daar gaan we opnieuw met een helikopter de bergen in. Onder begeleiding van een gids kan je van de top van de berg snowboarden tot aan de zee. Dat is uitzonderlijk, maar daar is het zo koud dat je zelfs kan snowboarden tot op zeeniveau.”