De kerstperiode is een periode van feest, lekker eten, gezellig samenzijn en noem maar op. Ook voor je huisdier wil je er een leuke tijd van maken. Maar gelden dezelfde criteria voor hem?

Hoe zorg je ervoor dat je kerstdecoratie huisdiervriendelijk is?
“Scherm je kerstboom goed af staat en houd je huisdier in het oog. Zorg er daarnaast voor dat zowel verlichting, kaarsen als decoratie niet blijven rondslingeren. Sommige decoratie-artikelen bevatten geur en kleurstoffen die aanlokkelijk zijn, maar giftig. In sommige geschenkverpakkingen zitten ook silica-korrels. Gooi die meteen weg, zodat je hond of kat die niet kan opeten. Als je van plan bent vuurwerk af te steken, hou er dan rekening mee dat de meeste honden daar bang voor zijn.”

Zijn kerstmaaltijden of etensrestjes goed als lekkernij voor je viervoeter?
“Nee, eindejaarsmaaltijden zijn sowieso zwaarder dan de gewone maaltijden, door de sauzen. Die zijn rijker aan melk en room. En honden kunnen ze niet goed verteren omdat er lactose in zit. Daarbij leer je je hond fout gedrag aan. Op den duur gaat hij altijd van de tafel willen eten en is het moeilijk om hem dat af te leren.”

BeducoWaarmee kan je je hond dan wel verwennen?
“Een gezond tussendoortje dat van smaak en textuur aangenaam en gebalanceerd is. Geef aan je viervoeter oprechte aandacht en maak er bijvoorbeeld een goeie wandeling mee. Dat is meer verwennerij dan een stukje overgebleven vlees van de kersttafel geven. Bovendien doet het halen van een frisse neus zowel hond als baasje deugd.”

DELEN
Vorig artikelOm ter lek-kerst
Volgend artikelHeilzame rust