Gezond zijn is hip! En ook aangeraden. Sixpacks, superfoods en squads worden massaal gedeeld op sociale media. Maar jezelf goed voelen, wil nog niet zeggen dat je fysiek honderd procent in orde bent. Gelukkig kun je tegenwoordig je gezondheid gemakkelijk meten en optimaliseren.

Suikerspiegelen
Diabetes is een heel vervelende ziekte waarbij je op gepaste je suikerspiegel in de gaten moet houden. Gelukkig kan dat met de Health Align op een gemakkelijke en discrete manier. De Health Align is een kleine glucosemeter die je altijd op zak kunt hebben. Nadat je je bloed met een prik hebt gecontroleerd, steek je hem in de aux-poort van je gsm en zie je direct de resultaten. De app heeft een handig logboek waarin je de laatste meting kunt spiegelen aan eerdere metingen. Het is zelfs mogelijk om je gegevens direct te delen met je arts.

Beter plannen
Speciaal voor ouders met jonge kinderen, die hun dagplanning volledig in de war zien, is er de Sproutling Baby. Een band rondom de enkel van je baby meet zijn of haar hartslag, temperatuur, beweging en positie. In combinatie met de app op je telefoon, berekent Sproutling Baby hoe lang je kindje nog zal slapen en helpt je daarmee om je dag beter te plannen.

Geen medicijnen vergeten
Deze Vicks-thermometer is via Bluetooth gekoppeld aan je smartphone. Op je smartphone kun je niet alleen je temperatuur aflezen, ook de schommelingen zijn te zien. Zo krijg je een juist beeld van je griepgolven. Een andere interessante functie van de app is de herinneringsmogelijkheid voor het nemen van medicijnen. Heel handig wanneer je met griep in bed ligt en al slapend moeilijk de tijd in de gaten kunt houden.

Met hulp van Ari
Je volledige fysieke gesteldheid wordt samengevat in de Optimized app. Hoeveel stappen heb je gezet? Hoe lang ben je actief geweest? En in welke weersomstandigheden heb je dat gedaan? Alles wordt niet alleen bijgehouden, maar ook direct geanalyseerd. Ari is je personal coach in deze app. Hij vertelt je aan de hand van de doelen die je zelf gesteld hebt, of je op de goede weg bent of misschien toch dat rondje moet gaan joggen.

Zelf oogarts spelen
Het is belangrijk om regelmatig je ogen te laten testen. Met de Eye Exam Pro app kun je dat gewoon thuis. De app geeft een oogtest die je vanuit je luie zetel kunt uitvoeren. De app geeft aan wanneer je naar de oogarts moet gaan of welke oogkwaaltjes, zoals kleurenblindheid, je eventueel hebt. Verschillende grafieken verduidelijken in één oogopslag de gesteldheid van je… euh, ogen.

Dorst is overbodig
Of je nu sport beoefent of aan het werk bent aan je bureau, op elk moment van de dag is het belangrijk je voldoende te hydrateren. Met de Hidrate Spark is dat geen probleem. Deze waterfles is gekoppeld aan je smartphone en houdt niet alleen bij hoeveel je drinkt, maar herinnert je er ook aan wanneer je best een nieuwe slok zou nemen. Daarbij houdt het ook je locatie in de gaten. Ben je op een droge, warme plaats, dan moet je immers meer drinken.