Mannen en hun tools lijken onafscheidelijk. Of het nu om echt gereedschap of de nieuwste gadgets gaat, we laten er graag een deel van onze identiteit door bepalen. Hier zes onmisbare en multifunctionele gadgets voor de moderne man.

MANNEN717-G5Netflix & chill on the road
Een goede tablet is onmisbaar anno 2017. Gamen, werken of een film kijken kan allemaal mobiel en in optima forma met de nieuwe Samsung Galaxy Tab S3. Het geluid van deze nieuwste tablet uit de Galaxy-serie is optimaal vanwege de vier luidsprekers, met de S-Pen kan iedere creatieveling zijn ei kwijt en het smalle, glazen design is supercool. Netflix and chill zal dankzij de Samsung Galaxy Tab S3 niet meer hetzelfde zijn.

MANNEN717-G3Nostalgie met Nintendo
‘Hallo? Hier spreekt 1992, we hebben iets voor jullie.’ De Super Nintendo komt eind september terug in de winkel onder de naam Nintendo Classic Mini! De spelletjes van begin jaren 90, de controller van begin jaren 90 en zelfs het design van begin jaren 90, maar nu met de mogelijkheid om hem gewoon op je SmartTV aan te sluiten. Hij is bovendien compact genoeg om overal mee naartoe te nemen. Reis terug in de tijd en daag je vrienden uit voor de ultieme partygames. Pintje erbij, zak chips open en gamen maar.

MANNEN717-G2Het is tijd voor sport
Wij mannen blijven graag bezig. Sporten, feesten of werken zonder daar een keer in de maand over te klagen. Met een sporthorloge leg je alle activiteiten vast, zoals met de Garmin Vivoactive One. Te gebruiken voor fietsen, lopen, zwemmen, fitness en zelfs golf. Al je bewegingen worden geteld als je hem de hele dag draagt, waardoor ook je wandeling naar de bus of je dansmoves in de club wordt geregistreerd. En al je de weg kwijtraakt tijdens een van die activiteiten, geen nood. Hij heeft ook een navigatiefunctie.

MANNEN717-G6Powerbank 2.0
Probleem: je hebt de auto in een afgelegen straatje geparkeerd, de vrouw van je dromen zit naast je, je kijkt samen naar de zonsondergang met de radio op de achtergrond … Wanneer je na een aantal uur opnieuw wilt vertrekken, blijkt de radio je autobatterij te hebben leeggeslurpt. Wanneer je je telefoon wilt raadplegen ontdek je het volgende probleem: ook die kampt met een lege batterij. Gelukkig is er nu voor beide problemen één apparaat. De multifunctionele powerbank van Eekies brengt naast je smartphone ook je auto weer tot leven. Laat de volgende zonsondergang dus maar komen.

MANNEN717-G4Zakmes met een geheugen
Het traditionele Zwitserse zakmes is een echte blijver onder de gadgets. Wie toch nog niet genoeg heeft aan een mes, schroevendraaier, kurkentrekker, inbussleutel en andere gereedschappen die verenigd zijn in één handige tool, zal een vreugdedansje misschien niet kunnen onderdrukken. Victorinox heeft namelijk zijn Flash-zakmes een USB-stick gegeven met 16 gigabyte. Enorm handig in de moderne jungle die het kantoor heet.

MANNEN717-G1Relight my fire!
Vuurtje stoken? Dat moet je net aan ons mannen vragen, want in iedere man schuilt een pyromaan, toch? Voor de stadsman die zijn vuurstenen toch liever links laat liggen en dat vuurtje op een andere manier wilt aankrijgen, is er de Biolite Campstove. Je gebruikt gewoon de batterij van je smartphone om met dit apparaatje een vuur te maken waar je ook bent. Eenmaal op temperatuur, werkt het gadget omgekeerd en zet het de warmte van het vuur weer om in elektriciteit voor je smartphone.