Het is weer zover: de examens staan voor de deur. Een maand lang bestaat het leven van de student voornamelijk uit boeken, koffie en een slaaptekort. Gelukkig bestaan er ondertussen heel wat initiatieven om massaal op markante plekken te blokken. Want samen afzien op een unieke locatie is leuker dan alleen wegkwijnen op je kot. Toch?

Blokken in de wolken
De lelijkste toren van Antwerpen bewijst deze zomer dat schoonheid vanbinnen zit. De Antwerp Tower stelt zichzelf gedurende de hele blokperiode ter beschikking van onder andere feestjes en theater, maar vooral om te studeren! Vanop de twaalfde verdieping blok je zoals nooit tevoren, met een uniek en adembenemend uitzicht over de stad. Lunchen en koffie drinken doe je in Bar Gloed, waarvoor je de lift instapt en er weer uitloopt op de vierde verdieping. Ook het MAS en het Steen openen deze maand hun deuren voor studenten.

EK studeren 2016
Leuven pakt uit met een wel erg verrassende blokspot. Tot het einde van de blokperiode kunnen studenten terecht in het voetbalstadion van Oud-Heverlee Leuven. De hele maand lang kan je er op dinsdag, woensdag en donderdag met je neus tussen de boeken vertoeven. ‘s Middags zorgt studentenrestaurant Alma voor warme maaltijden, snacks en – niet te vergeten – koffie!

Een cultureel schouderklopje
Dertig studenten kunnen tijdens deze examenperiode terecht in het museum Texture in Kortrijk. Met gezonde tussendoortjes en ontspanningsactiviteiten in de aanbieding, is deze blokspot de ideale locatie voor een dagje succesvol studeren. Om een mental breakdown te vermijden kom je tot rust aan het water van de Leie, of geniet je van soep en brood tegen een vriendenprijsje.

Tooghangen in de Blokbar
De Hasseltse jeugddienst opende begin dit jaar de Blokbar. Op een steenworp van het station kan er in een huiselijke sfeer gestudeerd én ontspand worden. Van yogasessies tot intieme huiskamerconcerten, ze doen hier duidelijk moeite om de studentenharten te bekoren. Daarnaast zijn er ook gratis drankjes, appeltjes voor de dorst en warme maaltijden voor een luttele drie euro.

Fitness voor je brein
Het historische gebouw van Bond Moyson stelt de hele maand lang haar kelder ter beschikking voor studenten. Tot eind juni kun je terecht op de unieke locatie op de Vrijdagmarkt. Er zijn ook heel wat activiteiten voorzien, waaronder de brain gym voor fitte hersenen op 23 juni. De ideale locatie om je door die overload aan informatie te worstelen dus, maar de plaatsen zijn schaars dus reserveer tijdig je plekje.