Het studentenleven is al zo mooi, maar met de juiste gadgets wordt het allemaal nog wat leuker. Mathias Vermeulen van Winston Wolfe, specialist in hi-tech leermiddelen en gadgets, vertelt ons alles over de leukste hebbedingen voor de student van morgen.

Wiebel je smartphone op
“Een stoel waarin je niet alleen comfortabel neerploft, maar die ook nog eens vanaf dat moment je smartphone begint op te laden? Jawel, hij bestaat. De Antwerpse Natalie Teugels ontwierp namelijk met de MOOV een stoel met in het zitvlak 240 druksensoren, die je bewegingen registreren en die in elektriciteit omzetten. Die elektriciteit wordt vervolgens opgeslagen in een lithiumbatterij. Energie opwekken door gewoon wat heen en weer te wiebelen: gemakkelijker kan niet.”

Koffie op afstand
“We associëren Bluetooth vooral met smartphones die connectie maken met boordcomputers, tablets of andere devices. Maar er bestaan nu ook al koffiezetapparaten die je kunt aansturen via Bluetooth. Bijvoorbeeld de Saeco GranBaristo Avanti van Philips. Dat lijkt me een ideaal gadget voor studenten, die zo wat langer kunnen blijven liggen en niet moeten opstaan om koffie te zetten. Of het de meerprijs rechtvaardigt is een andere vraag.”

Scan uw klassiekers
“Ook studenten moeten wel eens een foto of document inscannen, maar waar vind je zo opeens een scanner in de buurt? Wel, deze draagbare én betaalbare scanner lost dat perfect op. Met dit kleine toestel op zak neem je gelijk waar en wanneer een kwalitatief hoogstaande scan – bijvoorbeeld een kleurenscan in 300/600 DPI. Je kan het resultaat bovendien meteen opslaan in JPG-formaat op de Micro SD-kaart! Op die manier verlies je geen kostbare informatie of tijd!”

Wegwezen en opstaan
“Wat is het grootste probleem van veel studenten? Juist, dat ze niet uit hun bed geraken. Ze zetten hun wekker uit, draaien zich om en slapen verder. Wel, deze wekker maakt daar komaf mee, omdat hij namelijk wegloopt terwijl hij afgaat. De student heeft dus geen andere keuze dan uit zijn bed te komen als hij het alarmsignaal wil doen stoppen. Clocky, want zo heet het ding, is ook stevig gebouwd: de wekker op je nachttafel zetten zal hem niet beletten te springen!”

007 achterna
“Welke student zou niet graag weten wat zijn kotgenoten allemaal uitspoken achter gesloten deuren? Met de I-Spy Tank kan je dat voortaan perfect achterhalen. Dit is een compacte, van op afstand bestuurbare tank met ingebouwde camera, die live videobeelden en foto’s maakt én een eigen Wifi-netwerk heeft. Je bedient de tank heel gemakkelijk met een iPhone, iPod of iPad. en dankzij de LED-koplampen vindt hij ook ’s nachts perfect zijn weg. Ambiance op kot gegarandeerd!”

Kleverige koelkast
“Dit is pas echt een gadget voor studenten: functioneel, grappig en het ziet er ook nog eens leuk uit. Het gaat om een koelkast die bekleed is met een laag gel, die constant wordt gekoeld. In die gel kan je vervolgens allerlei producten steken. Die worden gekoeld, je ziet ze perfect zitten én als je ze uithaalt neemt de gel daarna weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Uiteraard moet je hier geen producten in steken die niet verpakt zijn, maar voor de rest: what’s not to like?”