©Ann-Katrien Casselman
©Ann-Katrien Casselman

In samenwerking met

An-Katrien Casselman, influencer, blogster en designer, Teacups & Dresses

Shoppen tijdens de solden is een nachtmerrie voor velen, maar het kan ook een win-win worden als je weet hoe je het moet aanpakken. Met deze tips en tricks zijn jullie deze soldenperiode gewoon unstoppable!

De nacht voor de big day
De eerste stop die ik doe tijdens de solden zijn de online shops. Die beginnen namelijk al ’s nachts met de solden. Ik ga meteen naar de designer websites, waar je de laatste on-trend schoenen, handtassen en kleren met een beetje geluk nog aan een prijsje kan scoren! Denk maar aan Net-a-Porter, Mytheresa, Farfetch, Shopbop en Louisaviaroma.  Niet zo gekend met webshops? Dan schrijf je je best in voor de mailinglijst, zo blijf je altijd op de hoogte van aanbiedingen en mis je zeker de sales niet! Ik scoorde vorige winter een Phillip Lim handtas aan -40 procent!

Ken je kleerkast
Als je fysiek gaat shoppen tijdens de solden, is het van groot belang dat je weet wat er allemaal in je kast hangt. Het beste wat je kan doen is dat je er even doorgaat en er items uithaalt die je al langer dan een jaar niet meer gedragen hebt. Daarna kijk je welke stuks je veel draagt. Wat kan een aanvulling zijn?

 

Als je gaat shoppen tijdens de solden, is het van groot belang dat je weet wat er allemaal al in je kast hangt

 

Met een klassieker doe je niks mis
En aanvullen met een goed basic stuk, kan nooit kwaad. Kijk dus zeker ook uit naar de kwalitatieve kledingstukken die een mooi extraatje van je kast kunnen zijn. Een knap leren jasje, een trenchcoat, een jeansjasje, een mooi paar schoenen, een toffe handtas, een kwalitatieve zonnebril…

Pas op voor modetrends
Basics zijn ook niet onderhevig aan de modetrends. Want hoewel die leuk zijn en elke vrouw die een beetje into fashion is, nu en dan wel eens verliefd wordt op zo’n trend, moet je je er toch van bewust zijn dat dit geen investering is voor jaren. Wil je écht graag ‘mules’ met een pelsje aan of een ‘culotte’? Dan kun je er misschien best eentje scoren tijdens de solden! Dan doet het niet zoveel pijn wanneer je er al zo snel terug afscheid van moet nemen.

Ga niet voort op impulsen
Maar let op, solden kunnen tricky zijn. We kennen het allemaal. Je staat in de winkel en het ‘is maar… euro’ voor de speciale broek die je toch o-zo-mooi vindt. Je moet snel zijn, want er is veel volk en misschien probeert er straks wel een hysterisch shoppende vrouw die broek uit je armen te trekken, omdat zij hem per se wilt. Dus je loopt naar de kassa en koopt dat pareltje voor het te laat is! Wanneer je thuiskomt begin je toch te twijfelen of die broek wel bij íets van je kleren past.

Thàt is the question
Wanneer je in zo’n situatie terechtkomt, waarbij alles snel moet gaan en je geen ‘joker’ hebt om je te helpen, stel dan snel zelf even de vraag of je het stuk kan combineren met minstens drie kledingstukken en of je het volgend seizoen ook nog aankan? Of je het niet te snel beu zal zijn en of de prijs écht meevalt en of je je niet laat leiden door de afprijzing. De vraag of je het nodig hebt, kun je ook stellen… hoewel, sla die maar over. Dat is meestal niet het geval. Veel plezier met je shopping day!