De lente is in huis en de zomer nadert met rasse schreden. Het ideale moment dus om het interieur een flinke opfrisbeurt te geven. Interieurarchitecte Marijke Leys zet daarom enkele leuke tips voor een fris en hip interieur op een rij. Van luchtplanten tot Japans porselein.

Plants are in the air
“Een epyfit of luchtplant is het ideale alternatief voor de klassieke – en weinig originele – orchidee of sanseveria. Luchtplanten zijn niet alleen mooi en origineel, ze zijn ook handig en overal inzetbaar. Je hangt ze op, legt ze op tafel of geeft ze een plek op een open rek. En niet onbelangrijk: ze zijn makkelijk te onderhouden. Luchtplanten halen hun voedingsstoffen immers uit de lucht. Voor stijlvolle ideeën kan je bijvoorbeeld terecht bij de Belgische webwinkel www.phytplants.com.”

Sois belle en leg onderleggers
“Functioneel èn mooi. Dankzij dit Belgisch design van Muller-Van Severen krijgen de traditionele onderzetters een nieuwe dimensie. De vierdelige set is een kunstwerk voor zowel op tafel als tegen de muur. Afhankelijk van de stijl van jouw interieur zijn de onderleggers verkrijgbaar in kleur of in het zwart.”
www.valerie-objects.com/Product/Muller_van_Severen/Trivets/#&panel1-1

Fancy kattenbelletje
“Een berichtje voor de kinderen, een takenlijstje voor manlief of gewoon een geheugensteuntje voor jezelf? Dit porseleinen schrijftablet (15x21cm) van de Belgische ontwerper Piet Stockmans is niet alleen handig, het ziet er ook strak en hip uit. Notities maken doe je met een potlood, het tablet proper maken kan met een gom of met wat zeep en een sponsje.”
www.pietstockmans.com/ShopDetails.aspx?collection=8d8f2586-0f24-4e49-9808-5ad29d3c9169

Multifunctioneel opbergdoosje
“Deze houten juwelendoos is sober en praktisch. Door de verschillende vakken kan je de juwelen handig sorteren en dankzij de ingebouwde spiegel kan je meteen checken of alles goed zit. De juwelendoos is verkrijgbaar in eik of in es. Het nut van dit stuk beperkt zich overigens niet tot juwelen. Ook make-up of zelfs bureaumateriaal kan erin opgeborgen worden.”
https://store.leibal.com/collections/all/products/jewelry-box

Jungle in je huis
“Het Boek House of Plants is een aanrader voor wie houdt van groen in huis. Caro Langton en Rose Ray geven tal van praktische tips over het onderhouden van vetplanten, cactussen, tropische planten en luchtplanten. Naast onderhoud wordt er in het boek ook aandacht besteed aan de invulling van planten in het interieur. Absoluut een fleurige en leerrijke aanwinst voor het boekenrek.”
www.bol.com/nl/p/house-of-plants/9200000057205664/?country=BE

Breng Japan naar België
“De collectie Hasami-porselein is een mooi voorbeeld van traditionele, sobere en multifunctionele Japanse vormgeving. Theepotten, schoteltjes, kommetjes, elke vorm is gebaseerd op eenzelfde module zodat de hele collectie gestapeld kan worden. Mooi genoeg om gasten te bedienen en simpel genoeg voor alledaags gebruik.”
https://store.leibal.com/products/teapot

In geuren en kleuren
“Een goed interieur ziet er niet alleen mooi uit, maar ruikt ook lekker. De Byredo geurkaarsen zijn handgemaakt in Frankrijk, met katoenen wieken en mondgeblazen glas met een minimalistisch design. Een kaars brandt ongeveer 60 uur en is verkrijgbaar in verschillende rauwe, pure geuren. Om het verhaal helemaal af te maken heeft Byredo ook nog een hippe wiektrimmer in de aanbieding.”

https://byredo.eu/home-fragrance/candles

Rekje Betonggruvan
“Het rekje van Betonggruvan is van Zweedse makelij en is een voorbeeld van de steeds populairder wordende Scandinavische woontrend. Het rekje ziet er mooi uit en is vooral heel praktisch en multifunctioneel. Er is plaats voor schilderijen, kaarsen, boeken en kunstobjecten, maar het rekje kan even goed gebruikt worden in de badkamer of voor keukengerei. De mogelijkheden zijn eindeloos.”
www.finelittleday.com/interior/betonggruvan/picture-ledge.html