Meer en meer beseffen werkgevers dat vijftigplussers een meerwaarde kunnen betekenen voor een bedrijf. “Het is niet omdat je oud bent, dat je versleten bent”, klinkt het, “hun motivatie en hun flexibiliteit zijn grote troeven waar werkgevers maar al te graag naar op zoek zijn.”

“Oud, maar niet out”, lazen we onlangs op de Facebookpagina van een vriend. 52 was hij en plotseling aan de kant geschoven. Wat te doen. Jaren ervaring, maar geen werk en de zoektocht naar een nieuwe uitdaging kon beginnen. “We moeten een kat een kat durven noemen”, stelt Liesbeth Jagers van VDAB, “het is nog steeds niet gemakkelijk om vijftigplussers opnieuw aan de slag te krijgen, maar stilaan merken we toch dat de vele vooroordelen over hen stilaan verdwijnen.” Vaak is er wat meer overtuigingskracht nodig, maar eens je werkgevers kan wijzen op de vaardigheden van iemand en hen kan aantonen dat die vijftigplusser echt wel de juiste competenties heeft om te werken in hun bedrijf, dan speelt die leeftijd minder een rol.”

 

Motivatie en ervaring zijn twee grote troeven bij oudere werknemers – Nicolas Moerman

 

Het gat in de markt
Bovendien is de arbeidsmarkt veranderd de voorbije jaren. 50 of 55 is nog helemaal niet zo oud, want de pensioenleeftijd is verhoogd en gepensioneerden mogen sinds kort onbeperkt bijverdienen. Zelfs bruggepensioneerden mogen zich weer beschikbaar stellen voor de arbeidsmarkt. Precies daarom zagen Mathieu Vandenhende en Nicolas Moerman een gat in de markt en richtten ze in maart 2016 uitzendbureau Nestor op. “De tijd was rijp”, klinkt het bij mede-oprichter Nicolas Moerman. “We mikken op een specifiek publiek en bepaalde soorten jobs en al meteen na de lancering merkten we dat er een markt voor bestaat. In geen tijd hadden al 1.000 kandidaten zich ingeschreven en we krijgen ook heel veel positieve reacties van werkgevers.”

Torenhoge motivatie
Wekelijks helpt Nestor, met uitvalbasis in Waregem, maar met een online-platform dat over gans Vlaanderen en Brussel reikt, zo’n 70 personen aan het werk. “De grote troef van vijftigplussers is dat ze hun maturiteit, hun ervaring en loyaliteit kunnen uitspelen”, meent Moerman. “Hun huis is afbetaald, ze hebben nog amper financiële verplichtingen, ze werken omdat ze willen werken.” Vaak hebben ze daarbij financieel de keuze om te doen wat ze willen doen en combineren ze een job van twee dagen met vrijwilligerswerk. De motivatie is groot en dat is wat een werkgever volgens Nestor in een werknemer zoekt.

Flexibel & inzet
Naast hun motivatie is ook flexibiliteit een van hun grote voordelen. “Een twintiger of dertiger wil een job met uitzicht op een voltijds programma, maar voor een vijftigplusser maakt dat niet meer uit”, verklaart Moerman. “Ze willen nog een beetje aan de slag zijn, zich nuttig voelen, maar tegelijkertijd willen ze ook voldoende tijd overhouden voor de familie en zichzelf.” Nestor speelt daarop in, kan werknemers aan bedrijven aanbieden die zich 100 procent inzetten, zelfs voor één dag per week.

50+_0117-007

Een oude ondernemer heeft met een goede voorbereiding even veel kansen als een jonge ondernemer – Karel Van Eetvelt

 

Zelfstandig na 50
Er worden ook bij de VDAB steeds meer middelen ingezet om vijftigplussers aan de slag te houden of weer aan het werk te zetten en ook zelfstandigenorganisatie Unizo erkent het belang van ondernemers op rijpere leeftijd. Je eigen ding doen, niet langer afhankelijk zijn van een baas en voortaan je eigen wil te volgen. Het is voor velen een droom, maar daar hoeft het niet bij te blijven, want er bestaan tal van initiatieven om je eigen zaak te starten na je vijftigste.

Evenveel kans als jonge starters
Hulp krijg je onder meer door het initiatief Start 50+. “Het gaat om mensen die hun job verloren hebben na hun 50, maar ook vaak ondernemers in spe die altijd de droom gehad hebben om een eigen zaak te starten, maar die droom omwille van de kinderen niet durfden te realiseren”, aldus Karel Van Eetvelt van Unizo. “Zodra die kinderen het huis uit zijn, de lening is afbetaald, krijgt dat plan meer vorm. En dan helpt Start 50+ hen wel op weg.” Uiteraard zijn er risico’s verbonden aan starten op latere leeftijd, maar als vijftigplusser heb je ook voordelen. “Meestal heb je financieel wel wat reserve, heb je een netwerk en kan je je expertise uitspelen”, besluit hij. “Met een grondige voorbereiding heb je evenveel kansen als een jonge ondernemer.”

Doe wat je graag doet
Doen wat je graag doet, geld verdienen met datgene waar je goed in bent en zonder de zorgen van alledag, als zelfstandige of als werknemer, eens je de vijftig bent gepasseerd, hoeft je professionele loopbaan helemaal niet voorbij te zijn. Integendeel, het kan de start zijn van nog heel wat mooie jaren.

Cijfers liegen niet
Met 60.018 waren ze eind december in Vlaanderen, de werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Dat is een fikse daling in vergelijking met de maand daarvoor, -5,4%. Opgedeeld in categorieën ziet het er als volgt uit: bij de 50- tot 55-jarigen en de 55- tot 60-jarigen dalen de cijfers met respectievelijk 7,9 en 8,2%. Voor de zestigplusser is er dan weer een stijging van 10,9 procent, mede te verklaren omdat werkzoekenden langer moeten beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt.