Is jouw keukenkast ook een rommeltje? En slaak je een al even diepe zucht als je denkt aan al die was die nog op je ligt te wachten? De dagdagelijkse rompslomp is niet altijd een pretje. Gelukkig zijn er middeltjes om al dat werk iets lichter te maken. Laten we even doorheen je huis lopen en kijken waar het beter kan.

Badkamer

Stackable-Laundry-Box_assortment_mood_1

1) Opstapelen of…

Wasmanden, ze nemen te veel plaats in en ze zitten altijd overvol. Niet noodzakelijk…

Lang leve de stapelbare en plooibare wasmanden! Bouw je eigen sorteertoren van wasboxen.
Je bent minder ruimte kwijt én je bespaart tijd. Hoe, tijd besparen?

Wel, de wasboxen bestaan in verschillende kleuren. Je kunt dus perfect je eigen sorteersysteem uitdokteren: iedere kleur van wasmand staat voor een soort was: donker, wit, kookwas…

De was is dus al gesorteerd voor je hem eruit haalt. Nu iedereen nog overtuigen om zijn of haar was in de juiste box te gooien. Bekijk het filmpje hier.

En voor design liefhebbers: kies een wasmand in metaal met een plastic, metalen of kurken deksel. Zelfs op zeldzame momenten waarop je geen was hebt, oogt zo’n wasmand erg mooi. Functioneel fancy!


2) … ophangen

Heb je geen plaats voor een wastoren? Dan heb je ongetwijfeld wel ergens een deurklink of een haakje waar je een waszak aan kan hangen. Even handig, even mooi. En als je verschillende kleuren van zakken koopt, kan je ook nu weer de was vooraf sorteren. Gelukkig stop je net als plooibare wasmanden een stoffen waszak meteen weg voor wasloze dagen.

Extra voordeel: Waszakken die je over je schouder kan  dragen, maken korte metten met het zeulen met zware wasmanden.

Keuken

 

482267-482281-482229-482243-Built-In-Bin-Binny-Mood-02

 

3) Netjes opgekuist
Vuilnisbakken: al even onhandig als wasmanden.
Waar zet je ze? Want aangezien we allemaal moeten sorteren, heb je er niet zomaar één om weg te zetten, maar enkele.

En een vuilnisbak is nooit zomaar een vuilnisbak. De klassieker heeft een pedaal. De meer gesofisticeerde krijg je met een tikje van je vinger open.

Trouwens, al ooit gehoord van ruimtebesparende pedaalemmers?
Ze bestaan en hebben een rechte achterkant, zodat je ze makkelijk tegen de muur of in een kleine ruimte kan zetten. Han-dig!

Net als je wasmanden, kun je ook je vuilnisbakken in verschillende kleuren kopen om meteen te sorteren. Of je kunt een vuilnisbak met twee binnenemmers kopen. Opgeruimd staat nog altijd netjes.

4) Netjes opgeruimd
Je voorraadkast een zootje? Met tientallen soorten dozen in alle maten en vormen en met de meest verscheidene producten? Stapelbare voorraaddozen to the rescue!

Ze nemen veel minder plaats in en als ze dan ook nog doorzichtig zijn, dan zie je altijd of je nog alles in huis hebt. Doordat ze zo goed afsluitbaar zijn, blijft je voedsel ook veel langer goed. Alles is opgeruimd en met leuke kleurtjes ziet jouw voorraadkast er ook meteen een stuk vrolijker uit.

Accent-Line-Dark-Mint-Mood-Wallrail-Kitchen-Tools-01-2


5) Netjes gekleurd
Een keuken hoeft dus helemaal niet saai te zijn. Zelfs vuilnisbakken, voorraaddozen en wasmanden kunnen een sfeer van design uitademen.

Vergeet daarnaast zeker het rekje met je aardappelmesje, spatel, garde, pollepel… niet. Kies de kleurvan de dopjes die in je keuken passen. Ben je die kleur na een tijdje beu? Geen probleem, een nieuw kleurtje erop en alles lijkt weer nieuw.

Alle werk wegnemen zullen leuke wasmanden, vuilnisbakken of voorraaddozen nooit doen. Maar in een goed georganiseerde badkamer, waskamer of keuken zal het werk wel lichter én leuker zijn. Met al die kleurtjes en dat cool design maak je het wassen en koken jezelf véél aangenamer. Veel plezier!