3 vragen aan… Healthy Ever After

Wat maakt een barbecue ongezond?
“Het vlees is meestal niet wat barbecueën zo ongezond maakt, maar eerder wat je erbij serveert. Denk maar aan aardappelen met mayonaise, een overvloed aan sauzen en een overvloed aan drank. Frisdrank wordt meestal gretig doorgegeven aan de barbecuetafel. Zelf limonade, ice- tea, alcoholvrije sangria of cocktails maken, kan een goed en gezond alternatief zijn.”

 

Zijn er gezonde alternatieven voor pasta of aardappelen?
“Zoete aardappels zijn enorm gezond en worden nog te weinig gebruikt in de Belgische keuken. Ze vallen onder de categorie ‘groente’, wat het nog aantrekkelijker maakt. Van zoete aardappels kan je bijvoorbeeld ovengebakken aardappeltjes of lekkere frietjes maken.

Ook (koude) pasta met een romige saus staat vaak op tafel tijdens een barbecue. Dit kan je perfect vervangen door zucchini pasta van courgette met een zelfgemaakte dressing.”

 

Is er ook een gezonde vervanger voor sauzen?
“Je kan perfect zelf veganaise maken, een plantaardige variant van mayonaise. Dat is heel gemakkelijk om te maken en bovendien ook erg lekker. Voor je het weet heb je tijdens een barbecue enkele eetlepels saus opgeschept zonder na te denken. In ketchup zit erg veel suiker en mayonaise is – ook al is het gemaakt van olie – niet de beste vervanger.

 

f_WG-6

Ontdek meer op: thehealthyeverafter.com