In samenwerking met

Guillaume Lecointre, CEO, Yves Rocher Benelux

Jezelf verwennen en goed verzorgen in de zomer is key. Maar trek het ook door naar de planeet en zorg dat die ook gezond blijft. Over plantaardige verzorging met Guillaume Lecointre van Yves Rocher.

Hoe draag jij bij aan een schone planeet?
“Eigenlijk zijn er twee belangrijke dingen. Eerst de kleine dagelijkse handelingen, zoals niet langer dan 15 minuten onder de douche te staan, zoveel mogelijk het openbaar vervoer nemen, zeer strikt afval sorteren… Ten tweede alles delen met mijn kinderen. Want enerzijds heb ik een voorbeeldrol om hen de juiste gewoonten aan te leren en anderzijds probeer ik hen zoveel mogelijk bewust te maken van onze connectie met planten en de natuur.”

Waarom zou je producten op plantaardige basis kiezen?
“Omdat, zoals planten, onze huid een levend organisme is. Er zijn meer gelijkenissen tussen ons DNA en dat van planten dan we denken. Dat betekent dat alles wat plantaardig is, gezonder is en beter werkt voor onze huid. Want net als planten, is die natuurlijk.”

Ben je klaar om meer te betalen voor een product op plantaardige basis?
“Ja, ik verkies altijd plantaardige verzorging boven synthetische producten, maar ik ben er tegelijk van overtuigd dat een product op plantaardige basis niet noodzakelijk duur hoeft te zijn om goed te zijn. Alles hangt af van je productiemethode, je communicatie en distributie. Als er bijvoorbeeld weinig tussenpersonen zijn tussen de plant en de vrouwenhuid en je wilt een marktconforme prijs, kun je zeker een zeer goede en efficiënte plantaardige verzorging op de markt brengen, tegen een eerlijke prijs.”