In samenwerking met

Wouter Deboot, VRT-reporter, Iedereen Beroemd

Dat de liefde voor de fiets bij VRT-reporter Wouter Deboot écht diep gaat, daar was begin dit jaar heel Vlaanderen getuige van. Toen fietste hij voor Iedereen Beroemd van Brussel naar het noorden van Zweden, in de bittere kou.

Fiets je ook naar het werk?
“Nee, ik rij elke dag met de auto van Gent naar Brussel, dus je kunt je wel voorstellen hoeveel uren ik al in de file heb gestaan. Dat zou perfect met de fiets kunnen, maar de infrastructuur ontbreekt jammer genoeg. Ik kom nochtans uit een familie van fietsliefhebbers. Ik heb zelfs ook nog even overwogen om profrenner te worden.”

Jij deed ook mee aan Dertig Dagen Fietsplezier, een initiatief van de Vlaamse overheid om meer mensen op de tweewieler te krijgen.
“Ik heb daarvoor de Turkse stand up-comedian Erhan Dermici gecoacht. Die mens had totaal niks met fietsen en kampte ook een beetje met overgewicht. Die heb ik dus eens goed onder handen genomen (lacht). Als je wilt, kun je het allemaal nog eens bekijken op de website.”

Je gaat zelfs op reis met de fiets.
“Absoluut, Kopenhagen is bijvoorbeeld een zalige stad voor fietsers. Ik ben ook al naar Bretagne gefietst, naar Zwitserland, naar Barcelona… Gewoon met de tent en de rugzak en fietsen maar. Zalig!”