F-O_025
In samenwerking met:
Katty Scheerlinck | Algemeen directeur, Unique

 

Welke rol speelt de digitalisering in HR vandaag?
“We zitten momenteel volop in een transitiefase. Sommige bedrijven zijn al heel ver gevorderd in de digitalisering van hun HR-beleid, anderen zitten nog in een experimentele fase. Je merkt alleszins dat elk bedrijf ermee bezig is, weliswaar elk op hun eigen tempo.”

Wat zijn de voordelen van de digitalisering als ondersteuning van bestaande HR-diensten?
“Dankzij de digitalisering hebben bedrijven 24/24 toegang tot HR-diensten. Alle informatie is toegankelijk, ongeacht tijd of plaats. Mensen hebben dus zowel op het werk, als thuis toegang tot de specifieke informatie waarnaar ze op dat moment op zoek zijn.”

Zal een digitaal HR-beleid in de toekomst de norm zijn?
“Ik denk dat er altijd een evenwicht zal blijven bestaan tussen on- en offline HR-diensten. Uiteraard zal de informatie online nog heel wat uitgebreider worden, maar ik denk dat er ook een grote behoefte is aan experten binnen onze sector. Mensen verwachten dat HR-dienstverleners erg specifieke behoeften kunnen inlossen, maar willen tegelijkertijd ook een algemene en generieke kennis rond bijvoorbeeld veiligheid of juridische informatie. Dat kan alleen maar door on- en offline met elkaar te combineren.”