In samenwerking met

Geert Vermeir, Manager juridisch kenniscentrum SD Worx

Regeltjes hier, regeltjes daar, je zou als HR-manager voor minder het overzicht verliezen. Zeker omdat alles ook zo snel verandert. SD Worx beaamt.

Ons arbeidsrecht is redelijk complex. Begrijpt u dat werkgevers soms door het bos de bomen niet meer zien?
“Zeker. Het arbeidsrecht is een rechtstak die dagelijks in beweging is.  Ons land telt 170 paritaire comités en subcomités, elk met hun eigen onderhandelde cao’s. Voor HR-diensten is het dus geen sinecure om bij te benen. Want naast de onmiddellijke toepassing van alle aanpassingen moeten ze ook anticiperen op wijzigingen die op til zijn.”

Klopt het dat er meer wetswijzigingen zijn dan gewoonlijk?
“Sinds begin dit jaar trad een hele reeks reglementeringen in werking met belangrijke gevolgen voor werkgevers. Werkbaar en wendbaar werk, maar ook het interprofessioneel akkoord (IPA) met onder meer de aangepaste loonnorm en nieuwe SWT-bepalingen. Verder werd er gesleuteld aan de re-integratiemaatregelen voor langdurig zieken, het tijdskrediet, de landingsbanen… En er zijn een aantal maatschappelijke tendensen die HR sterk raken, zoals flexibilisering, individualisering en digitalisering.”

Hoe kunnen HR-diensten ondersteuning zoeken?
“Actuele en correcte informatie rond sociaaljuridisch nieuws is erg belangrijk. Daarom hebben we het sociaaljuridische zoekplatform Ella opgericht. Bovendien bieden wij met onze afdeling Learning  HR-professionals een uitgebreid aanbod aan workshops en open opleidingen om vakkennis aan te scherpen en praktijkervaring uit te wisselen. Die worden gegeven door professionele trainers op 45 verschillende locaties.”