In samenwerking met

Bert Degryse,
interieurinrichter van Roomin Gent i.s.m. Sigma Coatings

Zeg niet zomaar verf tegen verf. Tegenwoordig is verf meer dan het kleurtje van je muren. Nieuwe technologieën en ontwikkelingen maken verf tot een volwardig deel van je interieur.

Welke evoluties zien we in verf?
“Zoals in elke sector zien we ook hier almaar meer de integratie van technologie. Er wordt ook meer onderzoek gedaan naar verf, zodat die kan bijdragen tot een aangenamere en duurzamere woonomgeving. Hoogwaardige en innovatieve oplossingen in verf zorgen daarbij voor een betere bescherming van producten en de woning.”

Geef een concreet voorbeeld?
“Bijvoorbeeld stofbestendige plafondverf. Stof wordt door de verffilm afgestoten in plaats van aangetrokken en blijft je plafond langer proper. Dikwijls krijg je verkleuring door stof en moet je herschilderen. Ook bestaat er nu reinigbare muurverf. Op zich kon je altijd al muren reinigen, maar bleef je verkleuring of een glanzende plek zien. Sigma heeft hun reinigbare verf trouwens uitvoerig getest met ketchup, siroop, potlood en noem maar op.”

Verf is dus niet meer gewoon een kleurtje?
“Nee, al blijft de kleur natuurlijk wel belangrijk. Je hebt echter ook verschillende verven die een andere functie aan je muur geven, zoals krijtverf of magneetverf. Een nieuwigheid is beschrijfbare verf. Met een whiteboardmarker schrijf je iets op je muur en veeg je de boodschap even makkelijk af. De verf is transparant, dus kan op elke kleur gebruikt worden. Ideaal voor in klaslokalen, kantoren of in de keuken voor je boodschappenlijstje.”