<h4>Je domeinnaam identificeren is belangrijker dan je denkt. Ze bepaalt namelijk mee je ranking in Google, en dus ook je vindbaarheid. Wat veel mensen niet weten is dat er buiten de internationale extensies ook de lokalere mogelijkheden. Philip Du Bois van DNS: “Alles hangt af van wie je wilt bereiken. Als dorpsbakker .com gebruiken, is dus absurd.”</h4>

Waarom is het belangrijk om een domeinnaam te registreren?
“Een domeinnaam is een unieke online identificator. In tegenstelling tot Facebook, waar dezelfde naam dikwijls voorkomt, kan er maar één domeinnaam van elks zijn. Bovendien ben je als bedrijf makkelijker vindbaar voor je klanten en relaties met een relevante domeinnaam en extensie. Die hebben namelijk, in combinatie met de content op je website, invloed op je ranking in zoekmachines zoals Google.

Er komen steeds meer extensies bij. Waarom?
“Een extensie helpt mee aan je vindbaarheid. Dus hoe concreter en relevanter je domeinnaam en extensie zijn, hoe vindbaarder. Om het kort uit te leggen: meerdere extensies bieden meer mogelijkheden. Je hebt het internationaal generieke .com. Maar ook lokalere extensies zoals .vlaanderen, .brussels, .gent…”

Wat kies je dan best als je online aanwezig wilt zijn?
“Alles hangt af van wie je wilt bereiken. Het is absurd om als dorpsbakker het internationale .com te gebruiken. Dat levert niets op. En is het geografische aspect voor jou belangrijk of eerder de sector? Een muziekgroep gebruikt misschien beter .music dan .be, dat is concreter. In de toekomst zullen er ongeveer 1.400 nieuwe extensies zijn, waaronder .shop, .fashion, .fitness. Dat opent perpectieven.”