In samenwerking met

Patrick Hilven, samen met Raf Lemmens zaakvoerder van winfera

Ben je een ondernemer in hart en nieren en van plan om een eigen zaak op te starten? Maar wil je toch wat meer zekerheid? Dan is een franchise waarschijnlijk wel voor jou.

Waarom is de franchiseformule interessant?
“Er zijn algemene richtlijnen die elk filiaal moet hanteren, maar tegelijk blijft elke ondernemer vrij om op zijn manier zaken te doen. Input en feedback geven is wel belangrijk om samen het – in dit geval – winfera netwerk naar een hoger niveau te tillen. Wij zweren bij transparante en eerlijke communicatie, zowel in relatie met onze klanten en medewerkers als met onze dealers. We maken geen beloftes die we niet kunnen waarmaken. En we verwachten dan ook dat onze franchisenemers zich daaraan houden.”

Hoe ziet de ideale franchisenemer eruit?
“Iemand die een eigen zaak wil opstarten – franchise of niet – moet in eerste instantie enthousiast zijn en vol overgave zijn business op poten willen zetten. In België willen we elk jaar 1 of 2 nieuwe verkooppunten oprichten. Het doel is om in nauwe samenwerking met de franchisenemer een vooraanstaande speler op de lokale markt te worden. Enige verkoopervaring en feeling met bedrijfsbeheer zijn wel een must.”

Ben je enkel op jezelf aangewezen?
“Natuurlijk niet. Bij winfera beschikken we over heel wat ervaring op administratief, financieel en praktisch vlak om op terug te vallen. Als starter kun je rekenen op begeleiding en advies doorheen het hele proces, ook tijdens de groei van de vestiging. Als franchisenemer en -gever goed samenwerken en de beginnende ondernemer de kwaliteitslat meteen hoog legt, wordt het ongetwijfeld een succesverhaal.”