In samenwerking met

Sven Van Orshaegen, Adviseur Otolift Trapliften

Levenslang in je eigen huis blijven wonen. Dat is toch het doel? Maar wat als je iets minder goed te been bent?

Waarom schaffen mensen een traplift aan?

“Bij het ouder worden ontstaan vaak moeilijkheden bij eenvoudige handelingen of activiteiten. Ook traplopen is dikwijls een van die problemen. Tegelijk willen mensen liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde woning blijven wonen. Een traplift is dan een goede oplossing om traplopen te vermijden. En mogelijke risico’s die daarmee gepaard kunnen gaan.”

Wat is een goed moment om een traplift aan te schaffen?

“Liever een jaar te vroeg dan een dag te laat is hier het motto. Met andere woorden, voordat het traplopen grote risico’s met zich meebrengt. Als je niet meer heel goed te been bent, kan traplopen namelijk gevaarlijk worden. Klanten zeggen ons, vaak zelfs nog maar enkele dagen na de installatie van hun traplift: ‘Had ik dit maar eerder gedaan.’ Wel, dan was het eigenlijk al te laat.”

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een traplift?

“Een traplift is maatwerk en moet veilig zijn. Mensen moeten op hun gemak de trap op kunnen, zonder bang te zijn om te vallen. Daarom is het van belang in zee te gaan met een gerenommeerd bedrijf, gespecialiseerd in trapliften. Zij kunnen je het beste advies geven en zorgen er ook altijd voor dat je traplift onderhouden wordt. Zo blijft hij altijd in perfecte staat.”