De afvalberg in Gent verkleinen, dat is jullie missie. Hoe doen jullie dat?
“Vorig jaar lanceerden we een eerste project. Op de Bijlokesite hielden we met vrijwilligers en buurtbewoners drie biggetjes en drie kippen. Die voedden we met overschotten van lokale bakkerijen en supermarkten. Na vijf maanden slachtten we ze, waarna het vlees naar de Gentenaren terugging. Zo brachten we een natuurlijke kringloop tot stand en gingen we verspilling tegen.”

Wat is de filosofie erachter?
“Door een zichtbare, korte keten op te zetten, willen we mensen voeling geven met voeding. Ze zien welke weg eten aflegt en welke inspanningen er tegenover staan.”

Komt er een vervolg?
“Jawel, ook in andere delen van de stad. En we starten nog een ander experiment. In een kelder van een Gents cultuurhuis kweken we oesterzwammen op het koffiegruis dat vijf koffiebars voor ons verzamelen. Verrijkt met eiwitten zullen we het gruis na de oogst kunnen gebruiken als voedsel voor de varkens.”