In samenwerking met

 Lieze Verberght, Bachelor International Business, Maastricht University.

 

Waarom heb je voor Maastricht gekozen?
“Ik wilde graag een volledig Engelstalige opleiding, omdat dat veel deuren opent voor later. Aangezien dit soort opleidingen schaars zijn in België, ben ik verder gaan zoeken. Het is Maastricht geworden. Het is een stad met een internationaal karakter, wat je ook terugvindt in in de universiteit. Dat sprak mij van het begin erg aan. Nu ik hier al even zit, heb ik nog geen spijt gehad van mijn keuze.

Hoe verschilt het onderwijs met dat van België?
“In Maastricht wordt gewerkt met Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO). Hierbij werk je in kleinere groepen van maximaal 15 studenten rond echte casussen uit het beroepsleven. Op die manier ga je door de leerstof en pas je die tegelijk toe. Deze praktijkgerichte manier van leren helpt me om alles beter te begrijpen.”

Wat is de zogenaamde Studielink?
“In België kun je met het juiste diploma van het middelbaar onderwijs je bijna voor alle universitaire opleidingen inschrijven. In Nederland moet je je eerst registreren op Studielink, een website waarop je aangeeft welke studies jouw voorkeur genieten. Vervolgens zal de universiteit jou contacteren om de aanmeldingsprocedure te starten, zodat ze ten slotte kunnen beslissen of je al dan niet toegelaten wordt.”