50 is al lang geen synoniem meer voor oud. Oké, je hebt al een groot stuk van je leven geleefd, maar wie weet wat komt er nog! En je kledij hoeft ook zeker geen weerspiegeling te worden van jouw grootmoeder. Lien Degol geeft tips.

Hoe vind jij het om 50+ te zijn?
“Fabulous! Dat is niet zomaar de titel van mijn boek. Het leven stopt niet eens je vijftig bent. Ik heb ondervonden dat het leven als vijftigplusser nog héél wat verrassingen in petto heeft. Ik heb wel sommige dingen over een andere boeg gegooid. Dat moest wel als ik nog jaren met dezelfde tred wil doorgaan. Ik ging gezonder eten en sporten… en ik werd verliefd. Dat kan ik iedereen aanraden!”

Wat zijn jouw stylingtips?
“Een foute kledingcombinatie kan je tien jaar ouder maken. Je te jong kleden kan je er belachelijk doen uitzien. En te sexy is echt niet sexy. Wat dan wel? Een aangepaste look. Niet dat je meteen voor een compleet nieuwe stijl moet gaan, maar zorg er wel voor dat je up-to-date blijft. Jij bent veranderd, maar ook de mode. Gelukkig is er ook na je vijftigste nog veel mogelijk.”

Hoe verzorg je best je rijpere huid?
“Smeren! ‘s Morgens en ‘s avonds breng ik een verstevigende gezichtscrème aan. Mijn lichaam verwen ik dagelijks van kop tot teen met olie en als ik me niet goed in m’n vel voel, breng ik een zelfbruiner aan. Wat make-up betreft: less is more. Maar het kan geen kwaad om je schoonheidsfoutjes weg te werken en je schoonheid net een beetje meer te laten zien. Ook na je vijftigste is make-up hiervoor het perfecte hulpmiddel.