©Benoit ChatelardIn samenwerking met

Benoît Chatelard
President & CEO Flint Group Digital Solutions

Hoe is de sector van ‘digital printing’ geëvolueerd?
“Momenteel wordt er volop geïnvesteerd in de Label and Packaging industrie. Hier is een felle expansie naar digitaal aan de gang, en deze industrie wordt steeds volwassener en beter georganiseerd. En hoewel er in Label grote spelers en nichespelers zijn, heeft er nog niemand de leiderspositie in Packaging geclaimd, wat voor een interessante dynamiek zorgt.”

Welke uitdagingen bestaan er in het managen van nieuwe technologieën?
Operation and adaptation gaan hand in hand. Zo moeten we het wiel vervangen terwijl we rijden. Ten eerste omdat de business een substantieel financieel gewicht heeft. Ten tweede omdat er instabiliteit is door de voortdurende technologische vooruitgang. Nieuwe technologie moet geproduceerd worden met inachtname van kost, snelheid én kwaliteit. Een moeilijke combinatie. Vaak genoeg zien we mooie uitvindingen die de markt niet halen omdat ze te duur zijn of te traag worden geproduceerd.”

Hoe kun je je voorbereiden op de toekomst?
Trendwatching is enorm belangrijk. Op basis van de data van vandaag moet je namelijk de toekomst kunnen voorspellen, anders val je uit de boot. Vooruit blijven denken, nederigheid en een open blik zijn noodzakelijk in deze veranderende sector. Externe consultants, onderzoekers en analisten kunnen hierbij een objectieve kijk geven.”