In samenwerking met

Bruno Busschots, account manager bij Marshalls

Wat moet je weten bij de aanleg van bestrating of terras?
“Het aanleggen van je terras of oprit doe je maar één keer. Denk goed na over de richting die je uit wilt en vergeet niet dat materiaal slechts een deel van het budget is. De keuze van de plaatser en het materiaal puur op cijfers vergelijken, is dus niet voldoende. Referenties naar bestaande realisaties van je aannemer zijn de beste waardemeter.”

Wat is het verschil tussen de aangeboden materialen? 
“Het soort materiaal is bepalend voor uitzicht, duurzaamheid en onderhoudsgemak voor de komende twintig jaar. Daarom is het belangrijk je goed te informeren over de eigenschappen van de gekozen materialen. Hoewel persbeton vroeger de standaard was, winnen de onderhoudsvriendelijkere replicastenen aan populariteit. Andere opties zijn natuursteen, uniek in variatie, en keramische tegels die door hun productieproces kleurvast en krasvrij zijn.”

Wat zijn de trends in aanleg?
“Keramische tegels in 2 cm voor terrassen zijn relatief nieuw. Het verschil met echte natuursteen is haast niet meer te herkennen. En waar vroeger de afwerking en de accessoires voor keramische tegels beperkt waren, is dit assortiment nu veel ruimer. Ook het aanbod van verschillende formaten wordt steeds uitgebreider. Zo zien we dat er steeds meer vraag komt naar grotere tegels.”