In samenwerking met

Christine Schraepen, communicatieverantwoordelijke Brik

Hoe maakt de toekomstige student best zijn keuze?
“Een student heeft vandaag veel meer mogelijkheden dan vroeger, zelfs al voor de studiekeuze gemaakt is. Daarom raden we toekomstige studenten steeds aan om naar infodagen en openlesdagen te gaan. Je kunt dan praten met docenten en studenten, de campus en de stad al eens bezoeken en vragen stellen over een mogelijke studiebeurs.”

Hoe kan elke student zijn of haar studieloopbaan verrijken?
“Een tijdje in het buitenland studeren of stage doen, kan een ongelooflijke meerwaarde betekenen, zowel persoonlijk als professioneel. Als dit voor jou niet mogelijk is, dan kan studeren in Brussel een goed alternatief zijn. Het is de meest internationale stad van België, de hoofdstad van Europa en heeft naast kwalitatieve hogescholen en universiteiten ook een enorm aanbod aan interessante stagemogelijkheden.”

Raad je studenten aan op kot te gaan?
“Makkelijke vraag: ja! Naast het feit dat je dichter bij je campus woont, kun je ook écht profiteren van het studentenleven: de stad verkennen, met vrienden optrekken, concertjes doen… En je leert ook voor jezelf zorgen. De zoektocht naar een kot is een eitje zodra je de ‘kotzoekers’ online kent. Informeer zeker ook bij je Stuvo, de studentenvoorzieningen, of je in aanmerking komt voor een huurtoelage.”