Wat geeft BCD Travel als grootste tip als je op business trip vertrekt?
“Het allerbelangrijkste is een goede voorbereiding. We zien dat er heel vaak onbezorgd op zakenreis wordt vertrokken, vooral bij kmo’s, zonder enige risk of security policy. De zakenreizigers denken alleen maar aan het uiteindelijke doel: zaken doen.”

Waarom is zo’n policy nuttig?
“Vandaag hebben bedrijven en CEO’s verplichtingen ten opzichte van hun medewerkers. Op elk moment kan je aansprakelijk worden gesteld als er een correlatie aangetoond kan worden tussen een ongeval tijdens een zakenreis en het niet respecteren van de policy, of het ontbreken ervan.”

Wat zijn dan de grootste risico’s op business trip?
“Op één staan verkeersongevallen. Veel zakenreizigers nemen de auto om op zakenreis te gaan, naar onze buurlanden bijvoorbeeld. Ook ziekte is een risico. Niet per se een epidemie zoals ebola, maar vooral ongemakken door bijvoorbeeld vreemd of te gekruid voedsel in het buitenland. Veel zakenlui hebben ook een erg drukke agenda en plannen te weinig rust in, het just-in-time principe zeg maar. Dat vreet aan hun gezondheid, waardoor cardiovasculaire problemen op plaats drie staat. Daarnaast vallen nieuwe risico’s als klimaatveranderingen, diefstal van data of terrorismedreiging niet te onderschatten.”

BCD Travel